در گفتگوی شهردار تبریز با رسانه ملی :تبیین راهبردهای شهرداری تبریز در زمینه بازآفرینی شهری
شهردار تبریز با اشاره به نقش متفاوت شهرداری در حوزه مسکن، گفت: رویکرد شهرداری تبریز، بهسازی مسکن در بافتهای فرسوده از طریق انبوه سازی های حجیم توسط سرمایه گذاران این حوزه است. به گزارش پایگاه خبری کرمان آنلاین به نقل از شهریار، ایرج شهینباهر با حضور در برنامه تلویزیونی «تراز» در خصوص نقش مسکن در
شهردار تبریز با اشاره به نقش متفاوت شهرداری در حوزه مسکن، گفت: رویکرد شهرداری تبریز، بهسازی مسکن در بافتهای فرسوده از طریق انبوه سازی های حجیم توسط سرمایه گذاران این حوزه است.
به گزارش پایگاه خبری کرمان آنلاین به نقل از شهریار، ایرج شهینباهر با حضور در برنامه تلویزیونی «تراز» در خصوص نقش مسکن در تحقق شعار سال مبنی بر جهش تولید، اظهار داشت: یک سوم شهر تبریز بافت ناکارآمد بوده که شامل حاشیه نشینی، بافت فرسوده و روستایی است.
او افزود: ۷۵۰ هزار نفر از جمعیت تبریز در این بافتها زندگی میکنند که نیازمند اصلاح و بازسازی است. در تحقق شعار سال در حوزه مسکن دو سیاست «تولید مسکن» و «بهسازی مسکن در بافتهای فرسوده» وجود دارد که در شهرداری در صدد ادغام این دو مورد با یکدیگر هستیم.
شهردار تبریز با بیان اینکه بهسازی مسکن بیشتر مورد تاکید این مجموعه است، گفت: به عنوان مدیر شهری در اصلاح بافت فرسوده وظایفی داریم.
ایرج شهینباهر گفت: مسکن تنها یک چهار دیواری و سقف نیست. در بحثهای شهری تنها ۴۵ درصد از بحث ما ایجاد این چهاردیواری است و ۵۵ درصد شامل کاربریهای عمومی آن مسکن است. درکنار چهار دیواری باید پارک و مدرسه و درمانگاه و بقیه نیازهای مسکن باشد.
او ادامه داد: در ظرفیت بافت فرسوده تمام این زیرساختها وجود دارد و در شهرداری سعی داریم جهش تولید حوزه مسکن را به این سمت ببریم. ولی گاهی پیش می آید که بخشی می خواهد سریعتر به نتیجه رسیده و علاقهای به برنامههای میان مدت و بلندمدت در ساخت مسکن ندارند.
شهردار تبریز از قیمت پایین مسکن در بافتهای ناکارآمد به عنوان پارامتری موثر برای انبوه سازان نام برد و افزود: قیمت مسکن هم اکنون در بافتهای فرسوده در مقایسه با بافتهای جدید الاحداث مجاور با کوه در شرق تبریز که هنوز آماده نشده و زیرساختی ندارد بسیار متفاوت و کمتر است.
ایرج شهینباهر با تاکید بر اینکه ساخت و ساز در این بافت ها نیازمند سرمایه گذاریهای کلان است، تصریح کرد: شهرداری با ارائه تسهیلاتی همچون تخفیف در عوارض و… سعی در تشویق انبوه سازان به ساخت و ساز در بافت های حاشیه نشین دارد. با هدایت ساخت مسکن به شکل انبوه و صنعتی سازی تا ۳۰ درصد قیمت ساخت کاهش می یابد.
او خاطرنشان کرد: شهرداری در بافتهای فرسوده در تراکم مجاز تا ۱۰۰ درصد تخفیف ارائه میدهد. بعد از حد مجاز هم این تخفیف ها تا ۳۰ درصد ادامه دارد. در بافتهای ناکارآمد اگر کسی بلوکی در یک هکتار انبوه سازی کند ۱۰۰ درصد پروانه رایگان است که این امتیاز ویژه ای است. از طرفی سهم زمین نیز اندک است و به صنعتی سازی کمک کرده و قیمت ساخت کاهش می یابد.
شهردار تبریز یادآور شد: شاید احداث موردی ساختمان در این بافت ها جذابیتی نداشته باشد ولی سرمایه گذاری های چند هکتاری در این بافت ها مطلوب است. احداث یک بلوک ۱۰ هکتاری با قیمت اندک زمین به شکل حجیم و متراژهای زیاد می تواند برای سرمایه گذار جذاب باشد.
ایرج شهینباهر افزود: در طول مدت خدمت در کسوت شهردار تبریز، بسیار سعی کرده ام از انبوه سازان استان دعوت کنم ولی متاسفانه آنها بدون تسهیلات کم بهره علاقه ایی برای ساخت وساز در این مناطق را ندارند. در هر حال مطمئنم در صورت اجرای پروژه های ۵ هکتاری در بافت فرسوده و سرمایه گذاری حجیم بسیارسود آور خواهد بود.
او در پایان با ارائه راهکاری در این خصوص یادآور شد: باید تقاضا را با ارائه تسهیلات صحیح تحریک کنیم. باید بدانیم این تسهیلات به چه کسانی داده می شود و این افراد واقعا نیازمند مسکن باشند. در کشورهای توسعه یافته از دههها پیش این اتفاق رخ داده و با سرمایه گذاری در این بافتها، ارزش افزوده خوبی برای سرمایه گذاران بخش مسکن ایجاد شده است.
برچسب ها :بازآفرینی ، بازآفرینی شهری ، تبریز ، تخفیف ، تراکم ، تسهیلات ، خانلود ، رضا خانلود ، شهر تبریز ، شهردار تبریز ، شهرداری ، شهرداری تبریز ، شهین باهر ، نوسازی ، وام نوسازی
- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 1 در انتظار بررسی : 1 انتشار یافته : 0