کد خبر : 3260
تاریخ انتشار : یکشنبه ۲۶ تیر ۱۴۰۱ - ۱۶:۴۴

لاهیجان زیبا ، پایتخت چای ایران

لاهیجان زیبا ، پایتخت چای ایران

به گزارش بازآفرینی یکشنبه 26 تیرماه با حضور مقامات کمیسیون ملی یونسکو ، شهرداری و شورای شهر لاهیجان ، ((پلاک لاهیجان پایتخت چای ایران )) در این شهر زیبا نصب خواهد شد. این نشان ملی بربنای تاریخی موسوم به مقبره کاشف السلطنه که در حال حاضر تنها موزه تاریخ چای کشور است نصب خواهد گردید

به گزارش بازآفرینی یکشنبه 26 تیرماه با حضور مقامات کمیسیون ملی یونسکو ، شهرداری و شورای شهر لاهیجان ، ((پلاک لاهیجان پایتخت چای ایران )) در این شهر زیبا نصب خواهد شد.

این نشان ملی بربنای تاریخی موسوم به مقبره کاشف السلطنه که در حال حاضر تنها موزه تاریخ چای کشور است نصب خواهد گردید . لاهیجان زیبا بزرگترین شهر شرق گیلان است که در منطقه ای کوهپایه ای واقع شده و تپه ماهورهای پیرامون این شهر با بوته های چای پوشیده شده است .

در سال ۱۹۰۲ در لاهیجان بود که اولین کشت چای به ابتکار کاشف السلطنه کنسول وقت ایران در هند که ۳۰۰۰ دانه چای آسامی را خریداری و مخفیانه به کشورمان وارد کرد آغاز شد. زان پس تپه‌های لاهیجان تدریجاً از باغات چای پوشیده شد و کارخانه‌ها برای فراوری چای در شهر و حومه اش تأسیس شد (اولین کارخانه در ۱۹۳۲ تأسیس شد). چای لاهیجان، که به خاطر تندی و عطرش شناخته می‌شود نوشیدنی محبوب ایرانیان شده‌است.

 

ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 2 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 2
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.

شراره چهارشنبه , 29 تیر 1401 - 19:08

سلام
کاشف السلطنه بذر چای را قاچاق نکرد بلکه خریداری کرد لطفا در انتخاب و نشر جملات دقت بیشتری فرمایید

admin شنبه , 1 مرداد 1401 - 8:11

سلام و سپاس فراوان از توجه و دقت شما خواهر گرامی
نکته ارزشمندی که فرمودید رو به همکاران تحریریه منتقل کردیم … کاملا درست میفرمایید واژه (قاچاق) که کاملا بار منفی داره در شان مرد بزرگی چون کاشف السطنه نیست … لیکن بر اساس بررسی همکاران تحریریه بذر توسط ایشان که در آن سالها کنسول ایران در هندوستان بودند خریداری میشه ولی مخفیانه و عملا غیرقانونی وارد کشورمان میشه … به نظر میرسه در اون سالها نه هندی ها و نه انگلیسی ها تمایلی برای گسترش کشت و تولید چای در خارج هندوستان و عملا ایجاد رقبای جدید نداشتند و به همین جهت سعی میکردند کشت چای در انحصار خودشون باقی بماند …
واژه نامناسب قاچاق رو طبق نظر درست و ارزشمند سرکار به مخفیانه تغییر دادیم …لطفا اگر منبع موثقی برای تغییر این واژه نیز یافتید به ما اطلاع بدید … در ضمن مطالب ارزشمند خودتون در مورد لاهیجان زیبا ، بافت تاریخی این شهر کم نظیر و همچنین عکسها و مطالبی که در مورد مشکلات بافت فرسوده یا حاشیه شهر لایجان یا بناهای تاریخی فراموش شده دارید برای ما بفرستید و جزو خانواده بزرگ بازآفرینی باشید برای ما که قطعا مایه افتخاره همراهان فرهیخته ای چون شما داشته باشیم .. در ضمن در صورت تمایل صفحه مجموعه در اینستاگرام به آدرس @Bazafarini.news رو هم فالو بفرمایید

ارادتمند
روابط عمومی بازآفرینی