نظام سنتی تقسیم آب در سمنان برای مصرف آبیاری باغات شهر ، ظرفیت لازم برای ثبت میراث جهانی یونسکو دارا می باشد .
به گزارش پایگاه خبری بازآفرینی، محمودرضا دارایی گفت: بازآفريني بافت هاي تاريخي به عنوان سرمايه هاي ارزشمند با بهره گيري از اصول گردشگري شهري نقش بسیار ارزنده ای در توسعه پایدار گردشگری شهری دارد.
دارایی افزود : فرایند بازآفرینی شهری با رویکرد بازآفرینی منظر فرهنگی می تواند روند توسعه گردشگری شهر را در مسیر پایداری قرار دهد . بازآفرینی و عرضه آن در قالب جاذبه های گردشگری شهری پیامدهای مثبت را برای شهر به ارمغان می آورد که احیا و بازآفرینی باغ راه های شهر سمنان حرکت بسیار ارزنده ای در این راستا است .
وی به نظام آبیاری سنتی شهر سمنان اشاره کرد و گفت :از دیدگاه دکتر جواد صفی نژاد، استاد جامعه شناسی دانشگاه تهران، «شیوه آبیاری استخری امروزی سمنان،یکی از پربارترین و پیچیده ترین نظام های آبیاری سنتی در ایران است. دلیل آن نظم ونسق و قوانین عرفی محلی آن می باشد که بر کلیه ابعاد آن دقیقا سایه افکنده و به بهترین شکل منحصر به خود اجرا می گردد».
مدیر امور گردشگری شهرداری سمنان اظهارداشت : نظام سنتي تقسيم آب شهر سمنان با شماره ۴۰۰ در تاریخ ۱۳۹۰/۱۰/۵ در ردیف فهرست آثار ناملموس ملی به ثبت رسیده است. این نظام در محدوده شهر تاریخی سمنان، روشي مردم نهاد و منحصر به فرد است كه در طول قرنهاي گذشته به طور كارآمدي خدمات گوناگوني در حوزه تأمين آب به مردم سمنان ارائه داده است و هنوز هم از كشاورزي شهري سمنان حمايت ميكند.اين شبكه بهطور ساختاري بر شكلگيري و توسعه نواحي با كاربري مسكوني، كشاورزي و خدماتي در محلات مختلف بافت تاريخي سمنان اثر گذاشته است. ارتباط نزديك ميان اين شبكه و هويت هریک از اين محلات و همچنين قرارگيري عناصر شاخص شهري در طول مسير تقسيم آب، موجب وحدت شهري در عين كثرت محلهاي شده است.
دارایی افزود : با ثبت جهانی این نظام تقسیم آب اولا سمنان به عنوان یک مرکز فرهنگی مورد توجه سازمانهای مختلف بین المللی دولتی و غیردولتی مرتبط قرار خواهد گرفت و با معرفی، اطلاع رسانی و تبلیغات مثبت برای آن، فرصت های زیاد گردشگری و اقتصادی برای سمنان رقم خواهد خورد. ثبت این نظام در فهرست میراث جهانی علاوه بر محافظت و مراقبت بیشتر از آن و معرفی ویژگی ها و ارزش های آن به جهانیان باعث معرفی سمنان به عنوان مقصد گردشگری می شود و از این طریق فرصت های زیادی در حوزه گردشگری نصیب شهر و استان سمنان می کند که با برنامه ریزی و ایجاد زیرساخت های لازم می توان منابع مالی ملی و بین المللی زیادی را برای بخش گردشگری جذب کرد و باعث رونق گردشگری و به طور کلی رونق اقتصادی منطقه شد.