به گزارش بازآفرینی ، غلامحسین صاحبی، ناطق پیش از دستور پنجاه و سومین جلسه علنی شورای شهر مشهد مقدس گفت : حوزه بازآفرینی یک ظرفیت بسیار ارزشمندی است که از شورای پنجم در کشور شروع شده است؛ این سازمان با امکانات و اعتبارات ملی که از طریق دستگاههای مختلف جذب میکند، میتواند خدمات خوبی در حوزههای مختلف، از جمله حاشیه شهر انجام دهد.
وی افزود : براساس گزارش شهردار تهران، در این شهر سال گذشته ۸۰ هزار واحد مسکونی در مناطق کمبرخوردار و حاشیه شهر را نوسازی کردهاند؛ الان در حوزه بازآفرینی تسهیلات ویژه نوسازی وجود دارد.
شهرداری، بنیاد مسکن، بنیاد علوی مجموعا حدود ۴۰۰ میلیون تومان تسهیلات قرضالحسنه برای نوسازی منازل در سکونتگاههای غیررسمی و حاشیه شهر و پهنههای بازآفرینی میدهند و ۲۵ میلیون تومان نیز تسهیلات بلاعوض داده میشود. در مصوبات شورای شهر نیز تسهیلاتی چون پروانه رایگان دیده شده است تا مردم از این اعتبارات و امکانات بهره بگیرند.
متاسفانه طبق گزارش ارائه شده در کمیسیون ساماندهی حاشیه شهر، در سال ۱۴۰۰ تمام عملکرد سازمان بازآفرینی در بحث نوسازی محلات هدف، ۶۵۰ میلیون تومان تسهیلات داده شده که برای ۱٫۵ واحد است.
در سال ۱۴۰۱، ۲۰۰ میلیون تومان تسهیلات پرداخت شده است؛ این درحالی است که ۳۴ دفتر تسهیلگری در محلات هدف بازآفرینی مشغول هستند و تسهیلات میگیرند و نیرو دارند که امورات این چنینی را تسهیل کنند و یکی از وظایف آنها نوسازی منازل و بازگشایی معابر و … است.
اگر هر دفتر تسهیلگری در سال تنها یک واحد مسکونی را برای استفاده از این تسهیلات هدایت میکرد، الان حداقل ۳۴ فقره تسهیلات ۴۰۰ میلیون تومانی داده بودیم طی یک سال ولی شاهد بیتوجهی هستیم.
این اعتبارات، اعتبارات ملی هستند و صرفا شهرداری نیست و سازمان بازآفرینی سالانه بالغ بر ۳۰ میلیارد تومان بودجه جاری دارد.
رویکردها باید تغییر کند و تمام مدیران مناطق در حاشیه شهر باید این تسهیلات را در اختیار متقاضیان و جامعه هدف که به شهرداری مراجعه میکنند، قرار دهند و تسهیلات را تصریح کنند تا این ظرفیت مورد استفاده مردم قرار گیرد.
تسریع در صدور پروانههای ساختمانی دیگر محور صحبتهای امروز است؛ براساس گزارش، میانگین بازه زمانی برای صدور پروانه ساختمانی در مرحله اول، قبل از معرفی به نظام مهندسی، ۹۱ روز است که بسیار زمان طولانی بوده و یکی از عوامل ساخت و سازهای غیرمجاز در حاشیه شهر همین رویه زمانبر است.
معاونت شهرسازی باید تدبیری در این خصوص بیاندیشید و فرآیند صدور پروانه را تسریع ببخشد تا مردم راغب شوند.